Regija
22

Srbijanac izmasakrirao ženu zbog šopinga u Grazu

Klix.ba
Muškarac iz Srbije nožem je izbo vlastitu suprugu zbog toga što je previše novca potrošila tokom šopinga u Grazu, u Austriji.

Svađa između para koji se zaputio u šoping u Graz završila je krvavo. Naime, 45-godišnji Srbin se posvađao sa 29-godišnjom suprugom zbog toga što je potrošila previše novca te je izbo nožem. Muškarac je odmah nakon napada uhapšen, dok je žena, koja je zadobila ubode u trbuh te posjekotine na licu i vratu, hitno operisana. Njeno stanje je trenutno stabilno.

Kako piše Kurir, par se našao oko podneva u garaži trgovačkog centra, a muž je suprugu pokušavao spriječiti da previše potroši zbog čega je izbila svađa. Slučajni prolaznici su primijetili da je muškarac nožem napao ženu, no kada je postao svjestan svjedoka, muškarac je upalio automobil te s teško povrijeđenom ženom pokušao pobjeći iz garaže.

No, nakon nekoliko metara, automobil se, prema riječima svjedoka, zaustavio i žena je pokušala pobjeći. Suprug je izjurio iz automobila i još nekoliko puta ubo ženu. Policija je nedugo nakon toga uhapsila muškarca kod trgovačkog centra.

Prema izvještaju policije, par u Austriji živi već 11 godina. Muškarac je na kraju policiji priznao napad, ali tvrdi da nije namjeravao ubiti suprugu.