Regija
116

Srbija: Zabarikadirao se u kuću i puca na svakoga ko mu se pokuša približiti

Anadolija
Foto: Blic
Foto: Blic
U selu Metikoši kod Kraljeva policija je opkolila kuću jednog mještanina, koji je, prije nego što se zabarikadirao u kuću, ranio dostavljača hrane iz jednog kraljevačkog restorana.

Ranjen je i jedan policajac u razmjeni vatre koja se dogodila u toku pregovora policije sa Dragomirom M, prenosi Anadolija.

Policija nekoliko sati drži pod opsadom kuću Dragomira M. iz sela Metikoši kod Kraljeva. Oko 13 sati, Dragomir je ranio dostavljača hrane jednog kraljevačkog restorana. Nakon toga se zabarikadirao u kuću.

Sa Dragomirom, policija je počela pregovore da bi se nešto iza 16 sati čula rafalna paljba u kojoj je ranjen policajac, kako prenose mediji u Srbiji.

Povrijeđeni su zbrinuti u kraljevačkoj bolnici i nalaze se van životne opasnosti. Policajac ima prostrelnu ranu u predelu podlaktice i podvrgnut je operativnom zahvatu, dok je dostavljač ranjen u predjelu male karlice, i zbrinut je u Zdravstvenom centru Studenica u Kraljevu. On se trenutno nalazi na odeljenju intenzivne njege, saopšteno je u kraljevačkoj bolnici.

Prema nepotvrđenim informacijama, sumnja se da je i jedna osoba ranije ubijena, jer je dostavljač hrane ispričao da je u kući prilikom predaje porudžbine vidio nepomično tijelo. Policija u Kraljevu nije mogla da potvrdi ovu informaciju.

Oko 17 sati u selo Metikoši stigli su i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

Kako javlja RTS, nešto poslije 19 sati začuo se još jedan pucanj iz pravca kuće.

Sedamdesetogodišnji Dragomir, prema navodima komšija, koje prenose mediji, živi sam od prije deset godina, kada mu je umrla supruga. Djece nema. Motivi za ovaj događaj još nisu poznati.