Regija
25

Srbija: Za Novu godinu prodavali torte sa smetljišta

SRNA
Foto: Blic
Foto: Blic
Radnici preduzeća "Čistoća" iz Kragujevca organizovali su odnošenje sa deponije smeća 18.000 pokvarenih torti za koje se sumnja da su završile na uličnoj prodaji za novogodišnje praznike.

Direktor "Čistoće" Dejan Raonić potvrdio je da je deset radnika suspendovano, dok je njih osam dobilo upozorenje pred otkaz zbog sumnje da su organizovali odnošenje torti, koje su iz jednog preduzeća hladnjačom dovezene na deponiju na uništenje.

On kaže da se sve dogodilo 24. decembra, a otkriveno je kada su u okolini pijace primijećeni radnici "Čistoće" koji prodaju torte po bagatelnim cijenama.

Postoji sumnja da su radnici na deponiji u Jovanovcu otvorili rampu i tako omogućili da, najvjerovatnije preprodavci, uđu svojim vozilima u krug deponije i uzmu torte.

"U privatnoj firmi koja pravi torte isključivo za izvoz u EU pokvario se zamrzivač i onda je inspekcija riješila da se sve te torte bace na đubrište. Naređeno je da se iskopa rupa i da se sve torte zakopaju na deponiju, što se nije desilo", rekao je Raonić.

On je naveo da je na video nadzoru zabilježeno kako se torte nose i traktorima, pa čak i pomoću službenog kamiona sa "kandžom" koji služi za prevoz kabastog otpada, prenose beogradski mediji.

"Suspendovani su svi, od šefova, pa do običnih radnika", rekao je Raonić i dodao da će u ponedjeljak, 5. januara protiv odgovornih biti podnesene krivične prijave.

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Kragujevac i u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć nisu evidentirani slučajevi trovanja građana.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić sazvao je hitnu sjednicu Gradskog vijeća, jer je o nemilom događaju, kako kaže, saznao tek sinoć.

"Sreća u nesreći je da tim tortama nije istekao rok trajanja, već su povučene zbog pojave plijesni usljed kvara koji se desio na hladnjači proizvođača", rekao je Nikolić.