Krijumčarili heroin iz Turske
0

Srbija: Uhapšeni članovi kriminalne grupe, među njima državljani BiH

SRNA
Foto: RTS
Foto: RTS
U policijskoj akciji u više gradova u Srbiji uhapšeno je sedam pripadnika kriminalne grupe osumnjičene za nabavku, transport i distribuciju kokaina i heroina, među kojima i četiri državljana BiH.

Akcija je provedena u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu i na graničnom prelazu Gradina, a uhapšeni su državljani BiH Dejan A, Dragan T, Vladimir L. i Miroljub J, zatim crnogorski državljani Vinko R. i Dejan N, te Igor K, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Policija je 1.149 grama heroina pronašla na graničnom prelazu Gradina 22. septembra, prilikom pregleda Škode Oktavije, registarskih oznaka BiH, u kojoj su se nalazili Vladimir L. i Miroljub J.

Kod ove grupe je tokom pretresa pronađeno i oduzeto više skupocjenih vozila, dva pištolja, oprema za mjerenje narkotika i više od 15.000 dolara.

Ova međunarodna kriminalna grupa je od oktobra 2011. do septembra 2012. godine učestvovala u nabavljanju i krijumčarenju kokaina iz Dominikanske Republike u Sloveniju i Srbiju, te krijumčarenju heroina iz Turske u Srbiju i Sloveniju, te njenoj daljoj distribuciji iz Slovenije u Holandiju.

Tokom rada na slučaju, u više zemalja EU, prvenstveno Sloveniji, Austriji, te i zemljama Južne Amerike, zaplijenjena je veća količina narkotika.

Ovim osobama je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati i oni će biti privedeni sudiji Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu.

Praćenje kriminalne grupe trajalo je godinu dana i u njemu su, prema sazanjima RTS-a, učestvovale policije Srbije, Slovenije i Republike Srpske uz koordinaciju Tužilaštva za organizovani kriminal.