Regija
0

Srbija: Ugašen dnevnik Pravda, televizije u štrajku

SRNA
Beogradski dnevni list Pravda ugašen je danas zbog loše finansijske situacije, dok su zaposleni u nedjeljniku Ekonomist i televizija Avala i Pink 15 iz Skoplja stupili u štrajk.

Zbog četiri neisplaćene plate danas su protestovali zaposleni na televiziji Avala, dok su zbog osam neisplaćenih plata pred Pinkom u Beogradu protestovali radnici makedonskog Pinka 15.

Iz Avale poručuju da ta televizija od prije 25 dana ponovo ne emituje sopstveni program, jer poslodavci nisu ispunili obećanja o isplati zaostalih zarada.

Predstavnici zaposlenih u skopskoj TV Pink15 kažu da su došli u Beograd jer su utvrdili da je kompanija Pink international vlasnik njihove televizije da tu mogu tražiti odgovore o neisplaćenim platama.

Nedjeljnik Ekonomist saopštio je da je prestao redovno da izlazi, a redakcija je stupila u štrajk jer poslodavac radnicima duguje šest plata ne plaća poreze i doprinose.

Posljednja zarada radnika u tom časopisu, čiji je prosjek manji od 40.000 dinara, isplaćena je 8. maja i to za prvu polovinu novembra prošle godine. Doprinosi i porezi uplaćuju se na minimalne zarade od druge polovine aprila 2011. godine.