Regija
18

Srbija: Srušio se vojni helikopter koji je prevozio bebu

SRNA
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Helikopter Vojske Srbije, koji je prevozio bebu iz Novog Pazara, srušio se u širem rejonu aerodroma u Surčinu, saopćilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

U helikopteru je bilo sedam osoba, od kojih, najvjerovatnije, četiri člana posade, ali za sada nema podataka o žrtvama, prenosi RTS. Detalji će biti saopćeni jutros.

Kontrolni toranj izgubio je vezu sa letjelicom sinoć u 22 sat, navedeno je u saopćenju Ministarstva. Ranije je javljeno da je slijetanje helikoptera na aerodrom "Nikola Tesla" otežano zbog magle oko Surčina.

Reflektori na stadionima "Partizana" i "Crvene zvezde" bili su upaljeni da bi helikopter mogao da sleti.

Transportni helikopter Vojske Srbije bio je angažovan u akciji spašavanja bebe iz Novog Pazara stare pet dana, koja je imala respiratorne probleme.

Beba se nalazila u sanitetskom vozilu koje je bilo zaglavljeno zbog odrona na putu između Novog Pazara i Kraljeva, a vojni helikopter upućen je odmah po saznanju da je vozilo sa bebom ostalo zarobljeno.

Mediji su tada prenijeli da je beba imala kiseonika samo za još sat vremena.

Bilo je predviđeno da helikopter sleti u Beograd i da beba bude prevezena na Institut za majku i dijete. U Surčinu su bili ministri odbrane Bratislav Gašić i unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.