Provokacija pokreta "Naši"
0

VIDEO / Srbija: Spalili zastavu Vojvodine i ispisali čestitku Ratku Mladiću

FENA
Čestitka krvniku Ratku Mladiću
Čestitka krvniku Ratku Mladiću
Aktivisti ekstremističkog pokreta SNP "Naši" zapalili su u Novom Sadu zastavu Vojvodine i ispisali grafit na kom haškom optuženiku Ratku Mladiću čestitaju rođendan, prenosi u ponedjeljak portal 021.

"Naši" su naveli da su zapalili, kako su je nazvali, autonomašku zastavu u čast Mladićevog rođendana, javio je portal. Grafit "Čanak nema dovoljno boje da sakrije junaštvo tvoje. Srećan rođendan đenerale", kao i šabloni s likom haškog pritvorenika pojavili su se sinoć na zgradi u Bulevaru oslobođenja 23, koja se nalazi u neposrednoj blizini novosadske Policijske uprave.

Tu zgradu su u novembru već prekrečili aktivisti LSV-a i SPO-a, zbog murala s likom haškog optuženika. "Naši" su saopćili da su u subotu počeli obilježavanje Mladićevog rođendana pokretanjem akcije "Đeneralizacija", a u saradnji s udruženjem "Ultra četnici". Snimak paljenja zastave postavljen je na YouTubeu.

Aktivisti omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Srpskog pokreta obnove (SPO) prekrečili su u ponedjeljak u Novom Sadu grafite podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću, koji su tokom noći osvanuli na dvorišnoj strani zgrade u Bulevaru oslobođenja.

Krečenje tih grafita organizovano je u okviru ranije pokrenute akcije predsjednika Skupštine grada i potpredsjednika LSV Aleksandra Jovanovića "Prekrečimo novosadsku mržnju", prenosi Tanjug.