Nadrogiran odrubio majci glavu
0

Srbija: Sin osumnjičen za monstruozno ubistvo majke

SRNA
Za monstruozno ubistvo Mirjane Todorović (60) iz Jagodine policija iz ovog grada osumnjičila je njenog mlađeg sina Savu Todorovića (31) i podnijela krivičnu prijavu protiv njega.

Policija sumnjiči Todorovića da je na Božić, 7. januara, oko 15.00 sati, sa više uboda oštrim i više udaraca tupim predmetom ubio majku Mirjanu u porodičnoj kući u Jagodini.

"Osumnjičeni je zbog povreda, koje je nakon ubistva nanio sebi, smješten u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu", saopšteno je iz Policijske uprave u Jagodini.

Sava Todorović je još pod djelovanjem sedativa i ne može odgovarati na pitanja inspektora, a kada mu se zdravstveno stanje stabilizuje trebao bi biti prebačen u bolnicu Okružnog zatvora. 

"Blic" navodi da je u trenutku kada je pozvao policiju i otvorio vrata, prema nezvaničnim informacijama, Sava bio pod utjecajem sintetičke droge pa se sumnja da su narkotici samo pojačali psihičke probleme koje je imao i prouzrokovali porodičnu tragediju. 
	

Nekoliko sati nakon ubistva, istražni sudija Višeg suda u Jagodini Zoran Petrović, koji je bio prisutan i na uviđaju, izjavio je Tanjugu da je glava ubijene bila "odsječena, odrubljena i da se nalazila na stolu", a da je Savo, iako je bio teško povrijeđen, obavijestio policiju o strašnom zločinu, koji na ovakav način nikada nije počinjen u Jagodini.

Obdukcija Mirjane Todorović bit će završena danas, a za sada nema saznanja da je monstruoznom ubistvu prethodila svađa ukućana. 
Iako je u vrijeme zločina u kući bio i drugi Mirjanin sin Žarko, njegovo prisustvo nije od neke pomoći u istrazi, jer je spavao u sobi na spratu i nije čuo nikakvu galamu, viku, niti zvuke koji bi ukazivali na borbu.