Regija
32

Srbija: Šariću ukinuta prvostepena presuda za šverc kokaina

SRNA
Darko Šarić
Darko Šarić
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Darku Šariću, kojom je osuđen na 20 godina zatvora zbog organizovanja šverca kokaina.

Presuda je ukinuta zbog "bitne povrede odredaba krivičnog postupka", a predmet je vraćen na ponovno suđenje, navodi se na sajtu suda.

Apelacioni sud je na sajtu objavio da je odluku o ukidanju prvostepene presude donio 25. maja, a odlučeno je da Šarić ostane u pritvoru do dalje odluke prvostepenog suda.

Šarićevi branioci zatražili su ranije od Apelacionog suda da bude poništena presuda prvostepenog suda i ponovljeno suđenje.

Oni su tvrdili da ne postoji nijedan dokaz koji potvrđuje navode iz prvostepene presude ili ukazuje da je Šarić kriv.

"Da je sudsko veće imalo hrabrosti donijelo bi oslobađajuću presudu", rekao je Šarićev advokat Dejan Lazarević u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Darko Šarić osuđen je 13. jula prošle godine u Specijalnom sudu prvostepeno na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.

Šarić se, nakon višegodišnjeg bjekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Tvrdio je da nije kriv ni po jednoj tački optužbe, kao i da droga koja je zaplijenjena nije njegova, pa je u više navrata optuživao policajce i kontroverzne biznismene da su mu montirali optužbe.