Regija
429

Srbija: Preimenovan naziv sela u Putinovo, mještani ne žele ništa tursko

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Stanovnici srbijanskog sela Adžinci odlučilo se da preimenuju naziv sela i nazovu ga po predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu.

"Naše je selo dosad nosilo tursko ime Adžinci i to nam se nikad nije sviđalo, pa smo ga sad odlučili preimenovati po našem prijatelju iz Rusije Vladimiru Putinu", izjavio je za srbijanske medije Miroslav Petrušić stanovnik ovog sela u blizini Medveđe na jugu Srbije.

Miroslav je kazao da, dok neki drugi podižu spomenike Rockyju Balboi i Bruce Leeju, oni su odlučili promijeniti ime sela, ali ne samo to, promijenili su i ime jedinom kafiću u selu kao i lokalnoj rakiji, koja je specijalitet ovog područja. Sve se sada zove Putinovo, a rakija "Putinovka", prenosi Večernji.hr.

"Ne želimo ništa tursko ovdje, pa naši su preci sudjelovali u istjerivanju Turaka s ovih područja. Hoćemo neko lijepo slavensko ime za naše selo, a 'Putinovo' lijepo zvuči i lako se izgovara. Za ovu promjenu ne treba nam dozvola općine, Putin je za nas najveći i najbolji svjetski lider i dobar prijatelj", kaže Miroslav.