Regija
3

Srbija: Policija još traga za napadačem koji je nasumično pucao po Novom Beogradu

Klix.ba
Foto: M. Rašić/Blic.rs
Foto: M. Rašić/Blic.rs
Potraga za naoružanim muškarcem koji je nakon pucnjave u četvrtak oko 20 sati na adresi Jurija Gagarina 213, uletio sa oružjem u stambenu zgradu u istoj ulici sa brojem 241 nastavila se i jutros.

Jake policijske snage opkolile su soliter u kojem se nalazi napadač, a na mjesto događaja stigli su i policajci sa dresiranim psima, prenosi Blic.

Policija je blokirala ulaz u zgradu, a dio policajaca ušao sa opremom za probijanje vrata. Stanari ne mogu da ulaze u zgradu i da izlaze iz nje.

Ispred zgrade su do nešto poslije ponoći bili pripadnici posebne jedinice Policijske brigade pod punom opremom: sa fantomkama, šljemovima, pancirima i dugim cijevima.

Policajci su pregledali cijelu zgradu od 14 spratova i 90 stanova, ali nisu našli osumnjičenog, mada i dalje sumnjaju da je u zgradi.

U toku noći specijalne jedinice su se povukle, zajedno sa većim brojem ostalih pripadnika MUP-a.

Drama je počela oko 20 sati kada je muškarac koji je vozio crni automobil marke BMW počeo da puca nasumično iz vozila i automobilom udarao u druge u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu, oštetivši najmanje još četiri vozila.

Poslije pucnjave, osumnjičeni je pobjegao dalje Ulicom Jurija Gagarina, ali mu je kod broja 213 otpao točak na vozilu, pa je nastavio da trči i naoružžan uletio u soliter u Ulici Jurija Gagarina 241.