Regija
10

Srbija: Pacijent prijeteći "zoljom" tražio pregled u Hitnoj pomoći

FENA
Beogradska policija bila je u srijedu ujutro prinuđena intervenirati u posve neobičnoj situaciji i uhapsiti jednog 54-godišnjeg muškarca koji je s ručnim lanserom granata, "zoljom", upao u Hitnu pomoć i zahtijevao da ga pregleda glasnogovornica beogradske hitne službe.

Prema neslužbenim informacijama, oko 7:45 sati u prostorije Hitne pomoći ušao je Slobodan P. i "zoljom" prijetio dužnosnicima ove službe, insistirajući da ga pregleda isključivo glasnogovornica službe Nada Macura.

U ambulanti u tom trenutku nije bilo pacijenata pa je incident prošao bez povrijeđenih i ozbiljnijih posljedica.

Izgrednika su prvo savladala dvojica medicinskih tehničara, a ubrzo je stigla i interventna jedinica beogradske policijske uprave i odvela napadača.

Prema neslužbenim tvrdnjama, napadač je naoružan "zoljom" prethodno šetao gradom, a da ga niko nije zaustavio ili prijavio policiji.

Glasnogovornica Hitne pomoći Nada Macura veoma je popularna u javnosti jer se skoro svakodnevno uključuje u jutarnji program beogradskih radio i TV stanica kako bi izvještavala o intervencijama Hitne pomoći tokom noći, uz brojne liječničke i praktične savjete hroničnim bolesnicima, meteoropatima, starijim osobama, djeci i roditeljima. Doktorica Macura je 2007. godine dobila priznanje "Naj Beograđanka".