Regija
1

Srbija: Navijaču Radničkog pozlilo na utakmici, preminuo do bolnice

Klix.ba
Foto: Novosti.rs/Arhiv
Foto: Novosti.rs/Arhiv
Osamnaestogodišnji navijač kragujevačkog Radničkog preminuo je nakon što mu je pozlilo na utakmici tog tima sa Javorom u Ivanjici u Srbiji,.

U 56. minutu jednom navijaču Radničkog je pozlilo, zbog čega su mu ostale pristalice Kragujevčana pomogle da pređe preko ograde kako bi zatražio pomoć ljekara, javlja B92. U tom trenutku sudija Vlado Glođović prekinuo je meč.

Prema riječima direktora ivanjičkog doma zdravlja, doktora Miloša Đokovića, radi se o 18-godišnjem momku T.D iz Kragujevca. Momak je dovezen bez pulsa, svijesti i nije disao, kazao je Đoković u izjavi Tanjugu.

"Rađena je reanimacija više od sat vremena, međutim, na kraju se samo mogla konstatovati smrt", kazao je Đoković.

Komesar za takmičenje Superlige Vlada Bulatović u izjavi Tanjugu kazao je kako tokom utakmice nije bilo nikakvih incidenata.

"Razgovarao sam s predsjednikom Radničkog koji mi je prenio šta se desilo. Radi se o dečku koji je 1996. godište, pozlilo mu je na tribinama, nije bilo nikakvih incidenata. Navijači Radničkog su ga prenijeli preko ograde da mu ljekari pomognu. Prvi nalazi kažu da se radi o infarktu. Na utakmici nije bilo nikakvih nereda, navijanje je bilo prijateljsko sa obje strane", objasnio je Bulatović.