Regija
0

Srbija: Našao torbu sa 110.000 eura i vratio je vlasniku

Klix.ba
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Jedan čovjek u Srbiji, tačnije Kladovu, silno se obradovao kada je dobio svoju torbu u kojoj je 110.000 eura nazad. Ovo ga je obradovalo, ne samo što je dobio svoj novac nazad, već i zbog toga što mu je ova gesta učvrstila vjeru da postoje pošteni ljudi.

Trgovac Igor Paunović, našao je na svojoj tezgi torbu i odmah telefonom pozvao Radomira Radosavljevića, inače deviznog penzionera, da dođe po zaboravljenu torbu.

"Bio je kraj radnog vremena, primijetio sam torbu i nisam je otvarao jer nije moja. Sjetio sam se da pripada mušteriji koja je ostavila broj svog telefona da bismo mu isporučili kupljena vrata", kaže ovaj pošteni nalazač.

Rade je odmah došao i pred Igorom otvorio svoju torbu. U torbi je bilo 10.000 eura, 40.000 srbijanskih dinara, štedna knjižica sa ulogom od 100.000 eura, lični dokumenti i kartica za bankomat.

"Kada sam iz Igorove prodavnice krenuo kući uopćte nisam primijetio da sam zaboravio torbu. U jednom momentu mi je zazvonio telefon i Igor me pozvao da se vratim u njegovu prodavnicu i tek tada sam shvatio da mi nema torbe. Nemam riječi koliko sam zahvalan", kazao je Radomir, piše Blic.