Regija
0

Srbija: Ministar privrede Saša Radulović podnio ostavku

Anadolija
Saša Radulović (Foto: Anadolija)
Saša Radulović (Foto: Anadolija)
Ministar privrede Srbije Saša Radulović podnio je ostavku na tu funkciju.

Kako su prenijeli beogradski mediji, pozivajući se na izvore u Vladi Srbije, Radulović je ostavku podnio zbog nepostojanja političke volje za sprovođenje reformi.

Radulović, koji je ministar u rekonstruisanoj Vladi od septembra 2013., kao vanstranačka ličnost je posavljen za ministra i zalagao je za reforme u oblasti radnog zakonodovstva.

Reprezentativni sindikati su prethodnih dana protestovali tražeći njegovu smjenu, a jučer je u centru Beograda i ispred zgrade Vlade održan protest sindikata metalaca sa zahtjevom da Radulović više ne bude ministar.

Radulović je prije dva dana izjavio da ukoliko ne bude sistemskih reformi za njega nema mjesta u Vladi Srbije.

U skupštinskoj proceduri su već trebali da budu novi zakoni o stečaju i privatizaciji, a zakon o radu je već prošao javnu raspravu.

Novim zakonskim rješenjima nezadovoljstvo su pokazali reprezentativni sindikati i otvoreli rasprave u javnosti, prvenstveno zbog smanjenja prava na dosadašnja primanja - minuli rad, otpremnine, bolovanja, odmor...

Vijest o Radulovićevoj ostavci objavljena je neposredno nakon što je iz SNS-a saopšteno da će biti donesena odluka o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.