Regija
0

Srbija: Do 16.30 sati glasalo 48 odsto upisanih birača

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Do 16.30 sati za predsjednika Srbije u drugom izbornom krugu glasalo je 48 odsto građana upisanih u biračke spiskove, saopćila je danas Demokratska stranka.

Prema podacima objavljenim na sajtu DS-a, na Kosovu i Metohiji je do tog perioda izašlo 51 odsto, u Vojvodini 49,10 odsto, u centralnoj Srbiji 47,90 odsto i Beogradu 47 odsto upisanih birača. Podaci koje su ranije saopćili Republička izborna komisija i Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) pokazuju da je do 14 sati izlaznost bila oko 34 odsto.

RIK je saopćila da je do 14 sati na birališta izašlo 33,91 odsto građana Srbije, a prema CeSID-u u drugom izbornom krugu je na glasanje izašlo 32,82 odsto birača. Izvršni direktor CeSID-a Zoran Lučić je ocijenio da bi, ako se ovakav tempo nastavi, do zatvaranja biračkih mjesta izlaznost mogla biti 4,2 miliona građana.

U drugom izbornom krugu građani se izjašnjavaju između dvojice predsjedničkih kandidata - Demokratske stranke Borisa Tadića i Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića.