Regija
6

Srbija: Autobusom s potrošenim gumama vozio djecu, tragedija srećom izbjegnuta

Klix.ba
Djeca iz Osnovne škole "IV kraljevački bataljon" iz Kraljeva srećom su nepovrijeđena nakon što je autobus kompanije Kondor sletio s ceste i završio u snijegu. Naime, vozač je upravljao autobusom s potrošenim gumama iako je djecu prevozio sa skijanja na Kopaoniku, javlja Blic.rs.
Autobus u kojem su se vozila djeca (Foto: Blic.rs)
Autobus u kojem su se vozila djeca (Foto: Blic.rs)

Autobus je bio neadekvatno pripremljen za zimske uslove na cesti te je proklizao i završio u snijegu pored puta. Djeca srećom nisu povrijeđena, a u podnožje Kopaonika su prevezena minibusom. Čak i na minibus su lanci stavljani tek kada je stigla policija.

Autobus je također spušten s Kopaonika, ali uz pratnju policije.

Šef Sektora za održavanje puteva na Kopaoniku Vujica Rašković je izjavio da ne može vjerovati da je takav autobus prevozio djecu. Istakao je da su mališani imali sreće što ozbiljnijih posljedica nije bilo.

Aleksandar Pavlović je otac dva dječaka koja su bila u autobusu. Pozvali su ga nakon što je autobus završio pored ceste.

"Pozvali su me i rekli da je autobus proklizao te da se nalazi na ivici provalije. Kad sam stigao, vidio sam da su na autobusu potrošene gume i bez lanaca. Nemam riječi", izjavio je Pavlović za Blic.rs.