Istraga o nesreći kod Čačka
0

Srbija: Autobus prešao na lijevu stranu kolovoza

SRNA
Screenshot RTS
Screenshot RTS
Saobraćajna nesreća na Ibarskoj magistrali, u kojoj su noćas povrijeđeni putnici iz Republike Srpske, dogodila se kada je autobus banjalučkog "Autoprevoza" prešao na lijevu stranu kolovoza i direktno se sudario sa kamionom, saopštila je policija.

Autobus banjalučkog "Autoprevoza", kojim je upravljao D.R. (42) iz Banje Luke, kretao se iz pravca Preljine prema Ljigu.

Kamion je vozio B. M. (50) iz Šida.

Načelnik saobraćajne policije u Čačku Dragosav Krdžić rekao je za RTS da je povrijeđeno 18 ljudi i da je većina putnika autobusa iz Republike Srpske.

Najteže je povrijeđen vozač banjalučkog autobusa Dušan Runjo, koji je zadobio povrede glave i lica i prevezen je u Klinički centar u Kragujevcu. Njegovo zdravstveno stanje za sada je stabilno.

Na Odjeljenju intenzivne njege čačanske bolnice nalaze se dva muškarca sa lakšim i jedna ženska osoba sa teškim tjelesnim povredama.

U Bolnici u Gornjem Milanovcu zadržani su vozač kamiona, jedan putnik i desetogodišnje dijete. Direktor Bolnice Miro Lazarević rekao je da je tokom noći pomoć ukazana za 28 putnika, a da je 20 pušteno na kućno liječenje.

Putnici koji se nalaze u bolnici u Gornjem Milanovcu jutros su rekli da su spavali u vrijeme nesreće i da ih je probudio udar.