Regija
0

Sprovod časne sestre Lukrecije Mamić u Splitu

FENA
Lukrecija Mamić
Lukrecija Mamić
Sprovodni obredi pokojne Lukrecije Mamić, ubijene misionarke, predviđeni su u Splitu na groblju Lovrinac, u ponedjeljak, 5. decembra, gdje će se služiti Sveta misa zadušnica u 14:30 sati, a potom će biti održan ukop u sestarskoj grobnici.

"Ovom obaviješću želimo ispraviti netačnu vijest o sprovodu Lukrecije Mamić, koju su danas proširile neke dnevne novine, da će tijelo pokojne sestre Lukrecije biti pokopano u Bresciji u Italiji, što ne odgovara planu sestara Službenica milosrđa", ističe don Ivan Štironja, nacionalni direktor Papinskih misijskih djela u BiH.

Lukrecija Mamić rođena je u mjestu Zidine kod Tomislavgrada, župa Grabovica, 1948. godine, kao osmo dijete u svojih roditelja.

Djelovala je kao misionarka najprije 15 godina u južnoameričkoj državi Ekvadoru od 1984., a potom od siječnja 2002. u Burundiju, Afrika.

Lukrecija Mamić ubijena je 27. novembra kada su samostan sestara Službenica milosrđa u mjestu Kiremba, biskupija Ngozi, napali pljačkaši. Iste je večeri ubijen volonter Francesco Bazzani iz Verone te ranjena časna sestra Carla Brianza iz Brescie.