Hrvatska
0

Spriječen pokušaj samobistva muškarca u Zagrebu

SRNA
Foto: CROPIX
Foto: CROPIX
Policija je uspjela da savlada A.N. (49) iz Splita koji je jutros satima prijetio samoubistvom na parkiralištu u centru Zagreba.

Muškarac se do parkirališta u Humboltovoj ulici, nedaleko od Ambasade Njemačke, dovezao "Renaultom 4" i policijskim službenicima koji rade na obezbjeđenju rekao da će sebe i automobil dići u vazduh.

On je u ruci držao upaljač i prijetio da će zapaliti 500 litara goriva, koliko se nalazilo u automobilu čiji je prtljažnik bio pun plastičnih kanistera sa gorivom.

Na mjesto događaja odmah su došle interventne ekipe policije, vatrogasaca i hitne pomoći, kao i policijski pregovarač. Muškarac se zaključao u automobil i odbijao komunikaciju sa terenskim ekipama. 

Vatrogasci su automobil posuli pijeskom da bi se izbjeglo eventualno iskrenje i paljenje rezervoara sa benzinom, nakon čega su policajci razbili stakla na automobilu i izvukli ga na ulicu.

Muškarac je savladan i prevezen na kriminalističko istraživanje kojim bi trebalo da bude utvrđen motiv očajničkog čina, javili su hrvatski mediji.