Hashim Tachi
0

"Spreman sam da razgovaram sa Tadićem"

FENA
Hashim Tachi
Hashim Tachi
Kosovski premijer Hashim Tachi izjavio je u utorak u Prištini da je spreman da razgovara i da se rukuje s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem i da njegova vlada neće silom tjerati Srbe sa sjevera Kosova da se integrišu u ostatak društva.
  • Neće biti nasilja ili jednostranih poteza, nego samo dijaloga i saradnje, rekao je Tachi u intervjuu za Reuters, dodajući da će "sve biti urađeno u saradnji s međunarodnom zajednicom, NATO-m i ekonomskim institucijama".

Tachi je rekao da namjerava da učestvuje na regionalnoj konferenciji koja se kasnije ovog mjeseca održava u Sloveniji i da bi bio spreman da se rukuje i razgovara s predsjednikom Tadićem.

  • Nemam dilemu i neću okljevati da se rukujem s bilo kojim liderom koji je izabran na demokratski način, uključujući Tadića, rekao je on, dodajući da su oni "lideri i moraju ostaviti prošlost za sobom i koncentrisati se na budućnost".

Tachi je rekao i da je spreman za borbu protiv korupcije u najvišim nivoima vlasti na Kosovu ocijenivši da je "to bolest koju su nasljedili" i da "neće biti kompromisa u borbi protiv korupcije", prenose u utorak agencije.