Regija
13

Split: Zdravka Mamića gađali dimnim bombama i signalnim raketama

Klix.ba
Zdravko Mamić i njegov advokat Čedo Prodanović pojavili su se pred Prekršajnim sudom u Splitu, pred kojim se vodi ročište protiv Dinamovog savjetnika i Hajdukove legende Ive Bege zbog tučnjave na derbiju između Hajduka i Dinama 2014. godine.

Odmah po dolasku Mamićev vozač parkirao je automobil ispred Prekršajnog suda, a kad su Mamić i Prodanović izašli iz automobila, prema njima su poletjele dimne bombe, signalne rakete i boce koje su oštetile jedan od parkiranih automobila, piše 24sata.hr.

Mamić i Prodanović su ušli u zgradu suda te poslali vozača nazad da premjesti vozilo, a ovaj je pobjegao prema splitskom kvartu Neslanovac, odakle se javio nakon 20-ak minuta policiji.

Na početku ročišta Mamić i Prodanović su zatražili prebacivanje postupka u Zagreb jer se u Splitu ne osjećaju sigurnim, no sudija Stipe Roso je nastavio ročište i rekao da će o tome odlučivati drugi put.

Nezadovoljni Mamić je ustao, rekao kako napušta ročište jer se ne osjeća sigurnim te da je diskriminiran od hrvatskih sudova koji ga jednom šalju u Osijek, drugi put u Split...

"Mi sada odlazimo, ako izvučemo živu glavu, a vi dalje radite kako želite", rekao je Mamić na odlasku.

Ispred zgrade suda Mamića i Prodanovića dočekalo je desetak policajaca koji su osiguravali prostor, a nakon pola sata Mamić je pod pratnjom policije napustio Split.