Aranđelovac
0

Specijalci u potrazi za Mladićem i Hadžićem

Sarajevo-x.com
Kako javljaju srbijanski mediji, u Aranđelovcu je u toku policijska akcija kojom se traga za haškim optuženicima Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice pretresaju kuću penzionera Ljubinka Zlatića, porijeklom iz Bosne i Hercegovine u Kosovskoj ulici, pod sumnjom da se u njoj nalazi jedan od haških bjegunaca ili neko od njihovih pomagača.

Vlasnik kuće, kako se saznaje, godinama je radio u Njemačkoj, a prije nekoliko godina vratio se u zemlju. Kako se nezvanično saznaje, s njim u kući živi njegova supruga, a u dvorištu se nalaze još dva objekta. Za sada policija nije nikog privela.

Saobraćaj u gradu bio je blokiran, a ispred kuće je parkirano nekoliko džipova. Policija od jutros provjerava više tamošnjih objekata i lokacija.

Akcija se provodi u okviru Akcionog plana za lociranje, hapšenje i transfer haških bjegunaca i po nalogu tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića.

Nedavno je, u okviru potrage za dokazima koji bi mogli dovesti do hapšenja Ratka Mladića i Gorana Hadžića, policija pretresla stan Darka Mladića, sina Ratka Mladića, a pretres je izvršen i u prostorijama Telekoma u Obrenovcu, na radnom mjestu supruge Darka Mladića. Mjesec dana prije toga policija je izvršila pretres kuće i fabrike porodice Vujić iz Vlajeva.