Regija
0

Snijeg paralisao saobraćaj u Hrvatskoj

SRNA
Foto: CROPIX/Jutarnji.hr
Foto: CROPIX/Jutarnji.hr
Snijeg koji u Hrvatskoj neprekidno pada od noćas ometa saobraćaj u srednjem i i sjeverozapadnom dijelu zemlje, Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji, dok su ostalim krajevima putni pravci mokri i klizavi od kiše.

Snijeg će večeras padati još jače, najavljuju iz Hrvatskog hidrometeorološkog zavoda.

Saobraćaj je zbog zimskih uslova zabranjen za kamione s prikolicom i šlepere, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Na snazi je zabrana saobraćaja za autobuse na sprat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle.

Vozači se upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog hladnoće ni danas nije bilo nastave u kninskim osnovnim i srednjim školama, te na Veleučilištu, prenose hrvatski mediji.

Najviše snijega ima na Zavižanu, 80 centimetara, a na Plitvičkim jezerima 48 centimetara. Snijega ima i u nižim dijelovima Hrvatske.

U Zagrebu je jutros napadalo 12 centimetara snijega, Varaždinu devet, Slavonskom Brodu 10, Sisku 14, Osijeku šest, Karlovcu 18 a Gospiću 22 centimetra.

Najniža temperatura od minus 17 stepeni Celzijusovih u Hrvatskoj jutros je zabilježena u Požegi. U Osijeku je bilo minus 15 stepeni, Gospiću, Županji, Karlovcu i Ogulinu minus 14 stepeni Celzijusovih. U Zagrebu je jutros u 7.00 časova izmjereno minus devet stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi najavljuju da će i narednih nekoliko dana prevladavati oblačno vrijeme sa snijegom. Prestanak padavina očekuje se za vikend, ali će temperatura vazduha pasti, pa se početkom sljedeće sedmice očekuje minus 10 stepeni Celzijusovih.