Sumnja na atentat
0

Smrt radikala u Srbiji nije bila slučajna?

Sarajevo-x.com
Beogradski Kurir u utorak prenosi detalje policijske istrage o nesreći koja je zadesila četiri člana SRS-a u kojoj su svi funkcioneri izgubili život.

Policija u istrazi nesreće na Kaćkom mostu, u kojoj je poginulo četvoro funkcionera SRS, ne odbacuje mogućnost da su tragediju izazvale i neke druge okolnosti, a ne samo klizav kolovoz i neprilagođena brzin, a sumnja se da je džip gurnut u rijeku.

Kad su pripadnici policije izvukli auto iz vode došli su do saznanja da je zadnji dio auta, suprotno njihovim očekivanjima, bio znatno oštećeniji od prednjeg što ukazuje na to da je džip možda namjerno gurnut u kanal Dunav-Tisa-Dunav.

Zoran Krasić, visoki funkcioner SRS, potvrdio je Kuriru da je do njega došla informacija da je u nesreći učestvovalo još jedno vozilo.

'Prije dva dana jedan jako ozbiljan čovjek mi je lično rekao da policija ima indicije da je iza džipa prije sletanja u kanal bilo još jedno vozilo. Postoje, navodno, i neki tragovi kočenja i specifična oštećenja na zadnjem dijelu džipa, ali ja stvarno ne znam više. U svakom slučaju, na policiji i vještacima je velika odgovornost da se utvrde pravi razlozi koji su doveli do ove velike tragedije - rekao je on.

U nesreći su poginule Sretojka Marković, Nevenka Đuričić, Biljana Tepić, te Zoran Đaković, sve visoki funkcioneri Srpske Radikalne Stranke.

Policija radi na daljem rasvjetljavanju događaja, dodaje Kurir.