Hrvatska
0

Smijenjeno rukovodstvo HRT-a na čelu s direktorom

FENA
Cjelokupno vodstvo Hrvatske radiotelevizije (HRT), na čelu s glavnim direktorom HRT-a Vanjom Sutlićem, razriješeno je dužnosti, odlučila je tajnim glasanjem većina članova Programskog vijeća HRT-a.

Odluka o razrješenju stupa na snagu nakon imenovanja vršitelja dužnosti, odnosno raspisivanja konkursa za izbor glavnog ravnatelja HRT-a.

Prije glasovanja o nepovjerenju, odnosno razrješenju, Sutlić i ostali članovi ravnateljstva javne radio i televizije ponudili su svoj mandat na raspolaganje.

Kako javljaju hrvatski mediji, glavna urednica Informativnog programa Hloverka Novak-Srzić za sada se spasila, jer se zbog bolesti nije pojavila na današnjoj sjednici.

Programskog vijeća dalo je Ravnateljstvu tri dana za podnošenje mišljenje o statusu Hloverke Novak-Srzić, dok je urednici Informativnog programa dato sedam dana za očitovanje o razlozima za pokretanje zahtjeva za smjenom.

Zbog pada gledanosti Informativnog programa HRT-a i pada povjerenja javnost smjenu Hloverke Novak-Srzić zatražio je sada već bivši direktor Hrvatske televizije Blago Markota.