Ljubljana
0

Slovensku veleposlanicu u BiH pretukao suprug

FENA
Slovensku veleposlanicu u BiH Natašu Vodušek pretukao je potkraj prošlog tjedna u Ljubljani njen suprug Vladimir, poznati novinar javne televizije, a nakon dvodnevnog pritvora određena mu je mjera zabrane približavanja žrtvi, objavili su u srijedu slovenski mediji.

Kako navodi ljubljanski "Dnevnik", policija je potvrdila da je 45-godišnji Ljubljančanin u četvrtak pretukao tri godine mlađu suprugu s kojom živi odvojeno, te da je zadržan u dvodnevnom pritvoru iz kojega je pušten, a protiv njega podignuta kaznena prijava zbog nasilja i nanošenja ozljeda.

Policija nije navela imena upletenih, no mediji prenose neslužbenu informaciju da se radi o novinaru Slovenske televizije Vladimiru Vodušeku i njegovoj supruzi Nataši Vodušek, veleposlanici Slovenije u BiH. Vodušek je poznati televizijski novinar, a na javnoj televiziji do nedavno je vodio udarnu aktualno-političku emisiju "Vrući stolac" u kojoj je intervjuirao najistaknutije domaće političare.

Kako piše ljubljansko "Delo", Vodušeku - koji odbija komentirati događaj - policija je zbog navodnih dodatnih prijetnji supruzi zaplijenila pištolj za koji posjeduje dozvolu. Ljubljanski tabloidi navode da je veleposlanica pretrpjela nasilje te je ozlijeđena u svojem stanu nakon što je odbila suprugov zahtjev da njihovu zajedničku kćerku odvede u kino. Žrtvi je tom prilikom slomljen nos i zadobila je niz teških ozljeda, prenijeli su mediji.