Slovenija
0

Slovenski vozač se ubio pred očima policajaca

FENA
Foto: POP TV
Foto: POP TV
Četrdesetdvogodišnji Slovenac iz okolice Domžala ubio se u utorak iz pištolja kojim je pucao sebi u glavu, nakon što ga je policijska ophodnja zaustavila na ljubljanskoj obilaznici zbog rutinske kontrole.

Šokiranim policajcima morala je biti pružena psihološka pomoć.

Kako je objasnila policija na izvanrednoj konferenciji za novinare, policajci su zaustavili automobil zbog sumnje da je vozilo tehnički neispravno.

"Vozač je zaustavljen propisanom signalizacijom, po uobičajenom postupku jer je vozilo izgledalo tehnički neispravno", rekao je policijski inspektor Milan Kotnik.

Vozač je normalno zaustavio vozilo uz rub ceste i nije se opirao, a kad je policajac u ophodnji od njega zahtijevao dokumente koje nije imao kod sebe izašao je iz vozila da ih potraži kod sjedišta za suvozača.

Tada je došlo do tragedije jer je izvukao pištolj, te ga repetirao. Nije zaprijetio policajcima u patroli, ali kad su oni izvukli svoje pištolje i zahtijevali da odloži oružje iznenada je cijev pištolja okrenuo prema glavi i opalio, te umro na mjestu događaja, objasnila je policija.

U automobilu je nađena nevažeća vozačka dozvola, a za pištolj marke "crvena zastava" samoubojica nije imao dozvolu.

Nije imao policijski dosje, nego samo nekoliko prometnih prekršaja, pa nije jasan razlog njegova iznenadnog tragičnog poteza.