Odmor iz noćne more
0

Slovenski carinik pretukao austrijskog turistu

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Jednom Austrijancu (24) prisjeo je jednosedmični odmor u Hrvatskoj, pošto ga je prilikom povratka kući, pretukao slovenski carinik.

Na hrvatsko-slovenskoj granici, kako tvrdi turist čije se ime ne pominje, grubi slovenski carinik ispoljio je agresivnost bez ikakvog razloga.

Najprije je carinik udario austrijskog turistu, a potom ga odvukao u zamračenu sobicu, sve dok nije reagovala austrijska ambasada.

"Ponašao sam se kao i svaki drugi turist. Bio sam s prijateljima sedmicu na odmoru na Hvaru i vraćao sam se kući. Na granici su nam kontrolirali pasoše, koji sam pokazao. Odjedanput je situacija bez ikakvog razloga eskalirala", izjavio je on.

"Nisam mogao da ga razumijem pošto je pričao na slovenskom. Odjedanput me je zgrabio i rukom me više puta udario u lice", dodao je.

Potom je teror carinika nastavljen jer je žrtvu odvukao u jednu prostoriju carinarnice, koja je bila u potpunosti zatamnjena.

Prijatelji napadnutog su, međutim, brzo reagovali i alarmirali ambasadu Austrije u Ljubljani. Tek kada je ambasada nazvala carinu teror nad Austrijancem je okončan.

Potom mu je ponuđeno da plati kaznu od 900 eura, ili da prihvati da šuti o tim događajima.

"Meni se prebacuje da sam navodno pokušao da pješice pretrčim preko granice. To je glupost. Prvo imao sam pasoš sa sobom, a drugo moje ponašanje mogu da dokumentuju kamere", naglasio je Austrijanac, koji je zatražio pomoć ljekara.

Ljekar je utvrdio da je privremeno nesposoban za rad, pa će sigurno podnijeti prijavu protiv grubog carinika.