Regija
0

Skoplje zabranilo turbofolk u gradskim autobusima

SRNA
Skoplje je zabranilo "turbofolk" u autobusima javnog gradskog prevoza nakon žalbe putnika da ih vozači izjutra "bombarduju" ovom muzikom.

Direktor Javnog saobraćajnog preduzeća u Skoplju Mišo Nikolov izjavio je da je gradski prevoznik odlučio da uradi nešto drugačije, uprkos tome što se ne može udovoljiti svim ukusima.

"Putnicima će se izjutra nuditi umirujuća, klasična muzika, u podne dinamičnija, poslije podne aktuelni hitovi svjetske i makedonske muzike, a u večernjim časovima, kada autobuse uglavnom koriste mladi - elektronska i dance muzika", precizirao je Nikolov. 

Nova "muzička šema" u javnom gradskom prevozu stupila je na snagu danas u novim dvospratnim autobusima koje je Skoplje početkom septembra kupilo od kineskog proizvođača "Jutong", a muziku biraju DJ Icko i Erik Foks.

Iz JSP je saopšteno i da novi autobusi u budućnosti neće izgledati kao pokretne reklame, a da će u prvom planu biti njihov retro dizajn i prepoznatljiva crvena boja, a zatim reklame.

Skoplje je početkom septembra dobilo 107 novih autobusa - 68 dvospratnih iz Kine i 39 običnih iz Ukrajine. 

Grad je od kineskog proizvođača autobusa naručio ukupno 134 dvospratna autobusa za koja je izdvojeno 42 miliona evra iz državnog budžeta i 39 običnih autobusa iz Ukrajine za šta je plaćeno 11 miliona eura. 
Očekuje se da u februaru 2012. godine u Skoplje stigne preostalih 67 dvospratnih autobusa.