Regija
20

Skandal u Londonu: Vučića optužili za prijetnje ubistvom

Klix.ba
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je održao govor na temu "Pogled u budućnost - Srbija i Zapadni Balkan u Evropskoj uniji" na uglednoj Londonskoj školi ekonomije. No, Vučićevo predavanje nije prošlo bez incidenata.

U publici se pojavio i Nikola Sandulović koji je pred svima optužio Vučića za neregularnost izbora u Srbiji.

Na YouTubeu je objavljen i snimak na čijem početku se čuje kako Vučić objašnjava prisutnima da Sandulović tvrdi kako je bio savjetnik Zorana Đinđića, pokojnog premijera Srbije.

Potom Sandulović počinje pričati na srpskom jeziku obraćajući se direktno Vučiću, a u sali se čuje smijeh prisutnih.

"Da bi ljudi znali o čemu pričam, kao predsjednik Republikanske partije sam pozvao na bojkot izbora koji su bili plaćeni pod Briselom...", govori Sandulović.

Nakon toga Vučić ponovo na engleskom govori kako je ovo "divan politički poklon za njega, jer cijela Srbija zna ko je ovaj čovjek".

"Ne želim mu ništa reći, jer biste mogli pomisliti da ću iste stvari reći i vama. Nikada to neću učiniti", kazao je Vučić.

Nakon toga Sandulović je izvadio CD i pitao želi li da puste snimak koji je na njemu. Potom se javila žena koja je sjedila do Sandulovića kazavši kako on u svojim rukama drži CD na kojem se može čuti kako je Vučić Sandulovićevoj kući poslao policajca koji mu je rekao da će ga ubiti ako ne prestane sa svojim političkim aktivnostima.

Kako Klix.ba saznaje od jednog prisutnih u sali, Vučić je tokom diskusije bio optužen da guši, odnosno pokušava ušutkati, opoziciju u Srbiji, nakon čega je on odgovorio da takvo nešto nije tačno.

Moderator je tražio da se smire strasti u sali, a žena da se pusti snimak da svi čuju, što očigledno nije učinjeno, jer je moderator dao riječ nekome drugom u sali.