Zbog prijetnji
0

Siniši Vučiniću osmodnevni pritvor

SRNA
Foto: Mondo
Foto: Mondo
Siniši Vučiniću određen je pritvor do osam dana zbog opasnosti da bi mogao da ponovi prijetnje koje je uputio novinaru beogradskog nedjeljnika "Vreme" Milošu Vasiću i lideru Socijaldemokratske unije i narodnom poslaniku Žarku Koraću, izjavio je portparol Trećeg opštinskog suda u Beogradu Dragan Milošević.

On je rekao da je dežurni istražni sudija danas saslušao Vučinića i donio rješenje o sprovođenju istražnih radnji protiv njega zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.

"Budući da je osumnjičen za krivično delo za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora, a za koji je predviđen skraćeni postupak, istražni sudija je Vučiniću odredio pritvor", rekao je Milošević.

MUP je ranije danas saopštio da su pripadnici beogradske policije sproveli dežurnom istražnom sudiji Opštinskog suda Sinišu Vučinića (42), koji se po nalogu tužilaštva odazvao pozivu policije, a zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.

Nekadašnji član direkcije JUL-a Siniša Vučinić, koji se predstavljo kao predsjednik Inicijativnog odbora Srpskog četničkog pokreta Republike Srpske, prijetio je posredstvom medija u RS krajem jula novinaru nedjeljnika "Vreme" Milošu Vasiću i lideru SDU Žarku Koraću, poručivši im da će "proći kao njihov prijatelj Zoran Đinđić", premijer Srbije, koji je ubijen  12. marta 2003. godine. 

U pismu "Glasu srpske" i "Vremenu" Vučinić se hvalio da je doprinio ubistvu Đinđića i naveo da će, kako sam tvrdi, kako je ubio Đinđića, tako ubiti i Vasića i Koraća.