Svirepo ubistvo u Srbiji
0

Sin zadavio majku zbog flaše piva pred petogodišnjom kćerkom

Sarajevo-x.com
Mića P. (36) iz Manastirce kod Kladova u Srbiji je priznao da je u petak navečer u porodičnoj kući istukao i zadavio majku Jelisavetu P. (73), piše Blic.

Mića je zadavio majku Jelisavetu zbog toga što mu nije dala 100 dinara za flašu piva. Ubistvo je izvršio pred svojom petogodišnjom kćerkom koju je Jelisaveta čuvala nakon što je njenog sina napustila supruga.

Zločin je Mića policiji prijavio u petak tvrdeći da je beživotno tijelo svoje majke našao u predsobolju te da ne zna šta joj se dogodilo. Rekao je da je u kuću ušao kada je čuo vrisak svoje kćerke te da je pretpostavio da je njegova majka pala niz merdevine koje vode na tavan. Policajci su posumnjali u njegovu priču.

Krvi nije bilo samo u hodniku u kojem je tijelo pronađeno, nego i u susjednoj sobi. Starica je zadobila povrede na licu i tijelu, a krvi je bilo i po ormarima i peći. Policiji je bila sumnjiva i rana na Mićinoj ruci za koju je tvrdio da je nastala prilikom cijepanja drva.

Nakon obdukcije je ustanovljeno da je starica zadavljena. Mića je priznao da se s majkom posvađao nakon povratka iz zadružnog doma u kojem je bio s društvom, gdje je popio i nekoliko piva.

Kada je ostao bez novca, pokušao je dobiti pivo na veresiju, a pošto mu to nije uspjelo, vratio se kući i tražio novac od majke. Ona je odbila dati mu novac, počela je svađa, a Mića je nasrnuo na majku. Nekoliko puta ju je udario u glavu. Starica je pokušala pobjeći, ali ju je sin stigao u hodniku i zadavio.

Cijeli zločin je vidjela petogodišnja djevojčica koja se nalazi kod komšije i potpuno je u šoku.

Komšije su zatečene ovom tragedijom. Prema njihovim riječima, Mića je patio od epilepsije i bio je nezgodne naravi, ali se nikada nije svađao s majkom. Zajedno su radili kako bi odgojili njegovu djevojčicu.

Osumnjičenom je određen pritvor i protiv njega će biti podnesena krivična prijava zbog ubistva.