Regija
21

Simona Gotovac na Facebooku: Ne skrivam se, svi znaju gdje živim

Piše: M. N.
Simona Gotovac
Simona Gotovac
Hrvatska starleta Simona Gotovac oglasila se putem Facebooka nakon objave hrvatskih medija da je nastala i da će policija pokrenuti potragu za njom.

Na svom profilu pod imenom Simona Ištvanović napisala je kako moli od srca sve da joj ne šalju poruke, linkove, niti slike sa portala, kao ni bilo šta što ima veze s njenim bivšim suprugom Antom.

"Ja se ne skrivam, svi znaju gdje živim i kakav život tri godine vodim. Neću se opravdavati nikome samo Bogu - mom Spasitelju! A što se tiče policije, sad sam ih lično zvala i znaju gdje živim. Žutilo, novine, ljudi koji su nažalost bez Boga, bez vjere, 'različite sudije' koji stalno kamenuju mene kao osobu ne zanimaju, ali kao kršćana i kao osobu koja je upoznala Boga me zanimaju. Jer svi su oni Božija djeca. I zato sve ovo prepoznajem kao Božiji poziv da molim za one koji me progone, da molim za one koji lažu o meni, koji ružno pišu o meni, da molim za izgubljene koji nisu prepoznali i dopustili Gospodinu da uđe u njihov život", napisala je Simona.

Policija je pokrenula potragu za Simonom nakon što joj sud u nekoliko navrata nije uspio uručiti poziv za svjedočenje u postupku zbog malverzacija u fitmi "Minimoto Servis". Riječ je o firmi kojoj je Ante Gotovac bio direktor te je tu svoju funkciju, prema optužnici, zloupotrebljavao od sredine februara 2008. do sredine januara 2009. godine, te oštetio firmu za 822.200 kuna.