Ubica uhapšen
0

Silovao, a potom ugušio osmogodišnju djevojčicu

SRNA
Mladen Ogulinac (Foto: SRNA)
Mladen Ogulinac (Foto: SRNA)
Novosadska policija uhapsila je 52-godišnjeg Mladena Ogulinca, osumnjičenog da je juče u Starim Ledincima kod Novog Sada prvo silovao, a potom ugušio osmogodišnju djevojčicu Mariju Jovanović.

"Osumnjičeni je uhapšen u šumici iznad sela, a više detalja o monstruoznom zločinu koji je uzbudio cijelu Srbiju bit će poznato do kraja dana kada će biti izdato zvanično saopštenje", rekla je Srni portparol novosadske Policijske uprave Mileva Tomić.

Osmogodišnja djevojčica Marija Jovanović pronađena je juče oko 15.30 sati mrtva s krpom u ustima, pod lišćem u dvorištu Ogulinčeve kuće koja se nalazi u Ulici Selište, na ulazu u Stare Ledince. Djevojčica je na sebi imala gornji dio pidžame, dok je donji dio tijela bio obliven krvlju što ukazuje da je Ogulinac prvo silovao, pa onda ubio. 

Prema nezvaničnim saznanjima, ubijena djevojčica i njen četvorogodišnji brat bili su sami kod kuće, jer su im roditelji bili na poslu. Ogulinac je znao gdje roditelji ostavljaju ključ od vrata kuće, jer je njegova sestra, s kojom inače zajedno stanuje u Starim Ledincima, donedavno čuvala ovo dvoje djece. 

Roditelji su često obilazili djecu u toku radnog vremena, a kad je juče oko 13.30 sati otac došao i vidio da nema ključa, ušao je kroz prozor i zatekao sina vezanog u sobi. Mališan mu je ispričao ko je odveo njegovu sestru, a otac je odmah otišao kod sestre osumnjičenog i pitao za devojčicu, ali žena nije znala da mu kaže gdje je ona. 

Uslijedila je dvosatna potraga za nesrećnom djevojčicom, da bi otac u jednom trenutku ugledao djevojčicinu ruku kako viri ispod lišća u dvorištu iza pušnice. 

Prema svjedočenju očevidaca, juče oko 10.00 sati osumnjičeni je bio u seoskoj prodavnici i kupio veliku količinu hrane i litar votke, nakon čega ga je komšija vidio kako prelazi potok u blizini djevojčicine kuće. Osumnjičeni je bio zaposlen u pekari u Tržnom centru "Merkator" u novosadskom naselju Liman.