Seoska slava
0

Šest lica povrijeđeno u bombaškom napadu na Kosovu

SRNA
Šest osoba je povrijeđeno u sinoćnjem bombaškom napadu na improvizovani ugostiteljski objekat u selu Bostane u opštini Novo Brdo, koji se dogodio za vrijeme proslave seoske slave.

Četrnaestogodišnji Vuksan Kostić, petnaestogodišnji Danilo Đorđević, Bislim Jašari , Azir Jašari i Marko Ivković zadobili su povrede donjih ekstremiteta, dok je Ćazim Jašari zadobio teške povrede donjih ekstremiteta i trbušne duplje.

Direktor Kliničko-bolničkog centra  Gračanica Stojan Sekulić izjavio je Srni da su svi povrijeđeni van životne opasnosti.

"Povređeni su zbrinuti. Tokom prošle noći hiruškom zahvatu je podvrgnut najteže povrijeđeni Ćazim Jašari.Njegovo zdravstveno stanje je stabilno i nalazi se pod neprestanom kontrolom ljekara na intenzivnoj njezi", rekao je Sekulić.

Srđan Ivković, očevidac napada i brat povrijeđenog Marka Ivkovića, rekao je da se u šatoru postavljenom u blizini crkve u selu nalazilo pedesetak, uglavnom, mlađih ljudi.

"Neko je povikao bomba. Pokušali smo da pobegnemo, ali je bomba ekspolodirala i odjednom je nastao haos. Kosovska policijska služba /KPS/, koja se nalazila u blizini, krenula je u poteru, ali prema našim informacijama niko nije uhapšen", rekao je Ivković.

U KPS-u kažu da su u blizini šatora pronađene još dvije bombe, kao i još jedna ispred kuće lokalnog paroha, u dvorištu mjesne crkve.
Policija nastavlja sa istragom, dok su uznemireni mještani Bostana zatražili od KPS-a i Kfora da preduzmu hitne mjere na pronalaženju napadača. Mještani sumnjaju da je cilj napadača bio da sinoć, na Veliku Gospojinu, napravi masakr u najvećem srpskom selu u opštini Novo Brdo.