Regija
37

Šešelj: Nismo zadovoljni izbornim rezultatima, očekivali smo više

Anadolija
Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj
Predsjednik Srpske radikalne stranke, koja će se nakon danas održanih parlamentarnih izbora vratiti u Skupštinu Srbije, Vojislav Šešelj rekao je na konferenciji za novinare da nije zadovoljan izbornim rezultatima te da su očekivali više.

"Nismo zadovoljni izbornim rezultatima, očekivali smo više, ali narod je tako presudio. Mi ne možemo da se ljutimo na svoj narod, koji je procijenio da vrijedimo ovoliko koliko nam je glasova dao, a naša borba se nastavlja“, rekao je Šešelj.

On je naveo da su u SRS-u ubijeđeni da će građanima Srbije, koji su povjerenje ukazali srpskim radikalima na ovim izborima, ispuniti očekivanja, zadovoljiti njihove želje u pogledu njihovog učešća u političkom životu.

"Za nas je najvažnije to da smo povratili status parlamentarne političke partije i da ćemo za skupštinskim govornicama pokazati da smo superiorni u odnosu na sve naše političke protivnike. Situacija u Srbiji je toliko teška da možemo očekivati opet vanredne parlamentarne godine za dvije godine. Sljedeće imamo i predsjedničke izbore, i kako stvari stoje izbora nam neće nedostajati“, rekao je Šešelj.

Odgovarajući na pitanje kako će sada izgledati parlament kada se radikali vrate u njega, s obzirom na ranije ekscese u Skupštini, poput polivanja vodom i iznošenjem, Šešelj je rekao da je takvo ponašanje bilo opravdana reakcija na nedemokratske postupke raznih režima.

"Što se tiče kompetentnosti, učešću u donošenju zakona, skupštinskim raspravama, nama nikada nije bilo ravnih, uvijek smo dominirali, a kada su nam na silu uskraćivali pravo da govorimo i druga poslanička prava, mi smo morali odgovarati na adekvatan način da bismo tako alarmirali javnost“, rekao je Šešelj i dodao:

"Mi ćemo se truditi da Skupština bude pristojnija nego što je bila u ovom mandatu tako što ćemo podići nivo ozbiljnosti skupštinskih rasprava“.

Komentarišući rezultate izbora, Šešelj je rekao da nema potrebe za koalicijom kako bi se formirala vlast u slučaju kada jedna stranka (SNS op.a) može sama to da učini.

"Ne isključujem mogućnost da naprave neku sadaka koaliciju sa SPS-om, kao i do sada. Nisu im trebali, ali su ih prikopčali“, rekao je Šešelj.