Regija
0

Šešelj: Neću dostavljati ljekarske nalaze Hagu i vlastima u Srbiji

SRNA
Vojislav Šešelj (Foto: AFP)
Vojislav Šešelj (Foto: AFP)
Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da ljekarske nalaze o svom zdravstvenom stanju neće dostavljati Haškom tribunalu i vlastima u Srbiji.

"Članovima ljekarskog konzilija zabranio sam da daju bilo kakve izvještaje vlastima u Srbiji i Haškom tribunalu o mom zdravstvenom stanju. Oni mogu da kažu novinarima sve što žele, ali vlastima u Srbiji i zvaničnicima Tribunala ništa", rekao je Šešelj.

Šešelj se nije složio sa ocjenama da je zahtjev za njegovo vraćanje u pritvor Haškog tribunala vid kažnjavanja Vlade Srbije zbog toga što neće da uvede sankcije Rusiji i planira sa njom zajedničke vojne vježbe ili zbog govora premijera Aleksandra Vučića povodom godišnjice NATO bombardovanja.

"Njemu (Vučiću) je cilj da ja što prije izađem iz Srbije kako bi se obračunao sa Srpskom radikalnom strankom", rekao je Šešelj za beogradski dnevnik "Politika".

Lider radikala ponovio je da neće dobrovoljno otići u Haški tribunal i da će vlasti u Srbiji morati da ga uhapse, te izrazio nadu da će njegovo eventualno hapšenje i deportovanje u Hag dovesti do pada naprednjačke Vlade.

"Od prije pet mjeseci, kada sam se vratio u zemlju, iz petnih žila se trudim da srušim režim Aleksandra Vučića. Na tome najviše radim", rekao je Šešelj.