Regija
0

Šešelj neće u bolnicu, radikali optužuju Hrvatsku da ucjenjuje Srbiju

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Zdravstveno stanje haškog opuženika i vođe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojslava Šešelja se pogoršalo, ali on i dalje odbija otići u bolnicu, rekao je u četvrtak u Beogradu Šešeljev zamjenik u SRS-u Nemanja Šarović i optužio Hrvatsku da ucjenjuje Srbiju na njezinu europskom putu koji je ocijenio kao "poguban".

Šarović je na redovitoj konferenciji radikala objasnio izostanak Vojislava Šešelja njegovim pogoršanim zdravljem.

"Laički ću reći da je riječ o drastičnom padu imuniteta i leukocita, što je popraćeno malaksalošću i visokom temperaturom", rekao je Šarović novinarima, te potvrdio da su sva Šešeljeva gostovanja u medijima i javni nastupi otkazani do 8. juna.

Šarović je najavio da će radikali 28. juna u središtu Beograda organizirati protestni skup protiv aktualne vlasti koju je nazvao "izdajničkom i prozapadnom" jer "vodi Srbiju na poguban evropski put", a Hrvatsku optužio da ucjenjuje Srbiju i da, iako jedna od najmanje utjecajnih država u EU, ima "veliki ucjenjivački kapacitet".

On je ocijenio da će se popis zahtjeva Srbiji u procesu eurointegracija "stalno produžavati i da će se uvijek naći neka od njezinih članica, kao što je Hrvatska, da nešto traži od Beograda".