Mediji u Srbiji
0

Šešelj iz Haga naredio ubistvo Nikolića?

SRNA
Miloš Simović
Miloš Simović
Nedavno uhapšeni pripadnik zemunskog klana Miloš Simović, u pismu koje je iz zatvora poslao Specijalnom tužilaštvu Srbije, priznao je da je trebalo da likvidira lidera Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića.

"Politika" piše da je Simović naveo da je atentat na Nikolića naručio (lider SRS) Vojislav Šešelj iz haške ćelije, a organizator atentata je, navodno, trebalo da bude kriminalac Luka Bojović.

Pozivajući se na izvore bliske MUP-u Srbije i Ministarstvu pravde, list dodaje da bi istraživanje političke pozadine ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića moglo da bude onemogućeno, jer nepoznata lica iz Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) ili iz MUP-a Srbije rade na tome da Simović "ne progovori".

Nepoznata osoba, za koju izvori "Politike" tvrde da je najvjerovatnije iz BIA, posjetila je Simovića u zatvoru "Zabela" u nedjelju, mimo zatvorske procedure, bez dozvole suda i bez Simovićevog poziva.

Direktor BIA Saša Vukadinović rekao je juče pred skupštinskim Odborom za bezbjednost da BIA ima informacije da je Tomislavu Nikoliću ugrožen život zbog čega mu je dodijeljeno policijsko obezbjeđenje.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu povodom navoda da je Vojislav Šešelj iz Haga naručio ubistvo lidera SNS-a Tomislava Nikolića, saznaje B92. 

Nikolić za B92 kaže da je obaviješten da je njegovo ubistvo naručio Šešelj, preko odbjeglog Luke Bojovića, a da je Tužilaštvu te informacije prenio Simović koji se nalazi u zatvoru u Zabeli. 
Radikali odbacuju sve navode da je Šešelj naručio Nikolićevo ubistvo i najavljuju krivičnu prijavu protiv dnevnog lista "Blic" koji je juče objavio ovu informaciju.

"Blic" danas piše da službe bezbjednosti intenzivno provjeravaju informacije o naređenom ubistvu, a prvi podaci ukazuju na to da su angažovani izvršioci već imali spremljen plan, obezbijeđenu logistiku i naoružanje. 

Trenutno se provjerava i na koji način je Šešelj prenio Luki Bojoviću naređenje o ubistvu Nikolića, dodaje list.

Supruga lidera SRS-a Jadranka Šešelj ocijenila je da su "monstruozne izmišljotine" informacije da je njen suprug Vojislav naručio ubistvo Nikolića, kao i da je ona taj zahtjev prenijela Luki Bojoviću.

"Luku Bojovića ne poznajem, nikad ga nisam videla. Verujem da ga ni Vojislav ne poznaje. O Bojoviću znam ono što sam pročitala u novinama, da je iz kriminalnog miljea i da je sin Vuka Bojovića. Zgrožena sam i zaprepaštena time šta sve ljudi mogu da izmisle", rekla je Jadranka Šešelj za "Pres".