Regija
0

Šešelj: Hrvati su se upecali kao somovi na dudubak

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj negirao je danas da njegovo ponašanje može štetiti Srbiji i njenim građanima, te istaknuo da su njegovi potezi "samo razotkrili pravu suštinu odnosa Srbije i Hrvatske", koji nikada, kako je naveo, nisu bili dobri i prijateljski.

Na konferenciji za novinare, Šešelj je rekao da odnosi Srbije i Hrvatske nikada nisu bili dobri, pošteni, prijateljski, i nikada nisu bili zasnovani na povjerenju.

Sebi je pripisao zasluge za to što je suštinu tih odnosa iznio u javnost.

"Hrvati su se uvijek ovako ponašali u internim kontaktima, a naši su neprekidno, što bi Srbi rekli, skidali gaće", rekao je Šešelj, navodeći da ozbiljna vlast nikada ne bi reagirala na sitnu provokaciju, poput paljenja hrvatske zastave, javlja Tanjug.

Šešelj je rekao da su se, po načinu reagiranja Hrvata u krajem prošle godine, kada je privremeno pušten na slobodu iz Haškog tribunala, "upecali kao somovi na dudubak" i da će se opet upecati, ali i da će im uvijek prirediti iznenađenje, na koje nisu spremni reagirati.

Lider neparlamentarne Srpske radikalne stranke tvrdi da sve što radi, radi u interesu građana Srbije i srpskog naroda u cjelini, a da najviše priželjkuje da "zbog njegovog ponašanja, Evropska unija prekine pregovore sa Srbijom o članstvu".

"Moj je cilj da Srbija nikada ne postane članica EU. Tamo nemamo što tražiti, tamo su koncentrirani svi naši neprijatelji. To bi nas definitivno upropastilo", naveo je Šešelj i ponovio da je sigurno da se dobrovoljno neće vratiti u Haag i da će pružiti pasivni otpor u slučaju eventualnog hapšenja.

Šešelj navodi da nije imao nikakvog kontakta s premijerom Aleksandrom Vučićem, niti s bilo kojim predstavnikom vlasti u Srbiji, o njegovoj eventualnoj dobrovoljnoj predaji, niti je bilo pokušaja u tom pravcu.

Šešelj je iznio, kako tvrdi, dokaze o korupcijskim i kriminalnim aferama ministara prosvjete i zdravlja Srđana Verbič i Zlatibora Lončara.