Regija
16

SDP u Hrvatskoj razočaran: Platili smo 150 miliona kuna da bismo smijenili jednog čovjeka

Klix.ba
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Nakon objavljivanja rezultata izlaznih anketa u Hrvatskoj, a koje se odnose na parlamentarne izbore u ovoj zemlji, visoki funkcioneri SDP-a evidentno nisu zadovoljni tokom dešavanja.

"Narodna koalicija nije ništa pogriješila, pogriješili su oni koji su nakon svega ponovno dali glasove HDZ-u. Most je svojim brljavljenjem od nemila do nedraga izgubio nešto glasova koji su otisli Živom zidu. Potrošeno je 150 miliona kuna da bi se maknuo jedan čovjek", rekao je ministar branitelja u dvanaestoj Vladi Republike Hrvatske Predrag Matić.

Drugi funkcioneri izjavili su kako neće tražiti ništa ako će ići s Mostom samo kako bi imali stabilnu vlast. Krešimir Beljak šef HSS-a iz izbornog stožera Narodne koalicije rekao je kako neće imati ništa protiv ako Vlada bude sastavljala bez njega.

Ministar uprave Arsen Bauk kazao je da će o koalicijama odlučivati tijela stranke te da je očekivao 60 mandata za Narodnu koaliciju.

"Živi zid je dobio nešto više protestnih glasova na račun Mosta, ostali su više manje nepromijenjeni. U ovom trenutku najbliži su nam IDS i manjine, to je oko 70. Očito je da će nam trebati još sedam ruku", rekao je Bauk.