Crna Gora
9

Savović: Otac je htio skloniti magare s puta, živo je i zdravo

Klix.ba
Snimak mučenja magarca u Crnoj Gori, koji je objavljen prije nekoliko dana, pogledalo je nekoliko stotina hiljada ljudi koji su osudili takav vid mučenja životinja. Vlasnik magarca je, pak, kazao da ne vidi ništa loše u tome što se desilo te je dodao da je magarac živ i zdrav.

"Magare je živo, zdravo i normalno", kazao je za Blic Ljubiša Savović, najmlađi sin Vojislava Savovića (68), osumnjičenog za mučenje magarca, kojeg je vezanog za kamion vukao cestom blizu Podgorice.

Savović je uhapšen u utorak i predat tužilaštvu, a nakon što je dao izjavu pušten je da se brani sa slobode.

"Moj otac se vraćao iz Podgorice ka Danilovgradu i naišao na naše magare koje je bilo pobjeglo. Što je mogao nego da ga uhvati. Pozvao nas je da dođemo po kamion, a on je magare pješke doveo kući. Nije mogao sam da ga utovari na kamion, pa ga je vezao kako bi ga sklonio s ceste. I eto šta se desi za samo nekoliko metara koliko ga je vukao da ga makne s puta. Vezanog za kamion ga je vozio možda pet-šest metara, neka je i desetak, ali samo do proširenja gdje se zaustavio i sačekao nas da dođemo", ispričao je Ljubiša.

Porodica je uvjerena da Vojislav nije učinio ništa nehumano.

"Živi od 150 eura penzije. I evo šta nas snađe. Magare je čilo, ništa mu nije. A ispade da je otac htio da ga ubije", rekao je Savovićev sin.

Dodao je da će magare zadržati iako im je donijelo mnoge nevolje.