Švercovali i u BiH
0

Saslušanja i pretresi u crnogorskoj fabrici cigareta "Tara"

SRNA
Crnogorska policija pretresla je sinoć mojkovačku fabriku cigareta "Tara" i hangar braće Aleksandra i Nikole Mrkića u Podgorici u okviru istrage o navodnom švercu cigareta svjetskih brendova ka Kosovu, Srbiji i BiH, potvrdila je vrhovni državni tužilac Crne Gore Ranka Čarapić.

Ona je navela da je pretres izvršen po nalogu specijalnog tužioca za organizovani kriminal, te da je iz prostorija fabrike "Tara", koja pripada firmi "Montenegro tobaco company" (MTC) i hangara braće Mrkić izuzeta finansijska dokumentacija.

"U mojkovačkoj fabrici smo plombirali prostoriju u kojoj se nalazi tehnika za video nadzor. Ta soba je bila zaključana, ali su je kasnije ipak otvorili. Da ne bismo nešto poremetili u tom sistemu, plombirali smo je, jer smatramo da je potrebno da je pregledaju stručnjaci", rekla je Čarapićeva.

Ona je potvrdila da je juče saslušan izvršni direktor MTC-a Vujica Tomović i najavila da će Tužilaštvo nastaviti sa predkrivičnom istragom o navodnom švercu cigereta svjetskih brendova iz Mojkovca ka Kosovu, Srbiji i BiH.

Predkrivičnom istragom rukovodila su, piše list, tri zamjenika specijalnog tužioca u Podgorici i Bijelom Polju, koji su sinoć, saslušavali radnike fabrike i hangara u Podgorici u svojstvu građana.

Izvršni direktor MTC-a Miodrag Novović, čije je ime zavedeno u Centralnom registru Privrednog suda, juče nije saslušan, jer je, navodno, u inostranstvu.