Regija
0

Šariću zaplijenjena višemilionska imovina u Srbiji

FENA
Privođenje Šarića u sud (Foto: Blic.rs)
Privođenje Šarića u sud (Foto: Blic.rs)
Darku Šariću, njegovim srodnicima i saradnicima je tokom kaznenog postupka koji traje više od četiri godine privremeno oduzeta imovina višemilionske vrijednosti, javlja Tanjug.

Među zaplijenjenim nekretninama, po odluci suda, su brojni stanovi, kuće, parcele, poduzeća, hoteli, akcije...

Imovina je, osim narkobosu, koji je jutros priveden u Specijalni sud poslije četiri i po godine, oduzeta i njegovoj supruzi Nataši, bratu Dušku, majci Ivanki, sestri Danijeli, bratancima Dariju i Matiji Šarić, kao i Lani Popović kao osobi koja je s njim povezana, navodi se u podacima Ministarstva pravde i državne uprave, dostavljenim Tanjugu.

Od pravnih osoba s kojima je povezan Šarić zaplijenjen je Konzorcij pravnih lica Maestraltours d.o.o Budva i Palic AD Subotica.

Na spisku zaplijenjene imovine je i šest stanova u Beogradu, površine 179.56 m2, 181.24 m2, 115.14 m2, 97.91 m2 i 76.08 m2, zatim dvije garaže 25.65 m2 i 31.75 m2 i porodična stambena zgrada u Beogradu od 411 m2.

Privremeno je oduzeta i garaža u Kragujevcu površine 22.67 m2, zatim objekti u Kragujevcu površine 1.77 ari, i 13 parcela u Sremskoj Kamenici ukupne površine oko 160 ari.

Privremeno je zaplijenjeno i oko dva miliona dinara i 40.000 eura, auto Audi A6 59.123 dionica izdavatelja "Vojvodina" AD Novi Sad - hotel Vojvodina Novi Sad, 68.390 dionica izdavatelja UTP "Putnik" AD - hotel Putnik Novi Sad.

Zaplijenjeni su i restorani "Sichuan", "Lipa dunavska oaza" u Novom Sadu, bife "Venac" i dvije trećine sindikalnog odmarališta u Rovinju, zatim apartman na Zlatiboru površine 56,74 m2.

Na Paliću su Šariću zapjenjena hoteli "Partija" i "Prezident", zatim "Bečki restoran" i restoran "Csantaver".

Direkcija sada vodi brigu i o 25.879.700 akcija poduzeću "Mitrosrem" iz Sremske Mitrovice i tvrtki "Municipium S".

Zaplijenjeno mu je i 100 posto udjela gospodarskog društva LLP "Intermark entertainment group".

Pokretne stvari i inventar iz zaplijenjenih stanova, kao što su luksuzni namještaj, audio i video oprema, teretane i slike i druge umjetnine prodane su ranije na aukciji kako im tokom vremena ne bi opadala vrijednost.

Pored pobrojanih nepokretnosti, Šariću i njegovoj porodici zaplijenjena je imovina i u Crnoj Gori gdje se zbog pranja novca kazneni postupak vodi protiv njegovog brata Duška.