Verner Supan
0

"Sanader se ne protivi izručenju"

SRNA
Ivo Sanader
Ivo Sanader
Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, koji je juče uhapšen nedaleko od austrijskog grada Salzburga, ne protivi se izručenju u Hrvatsku, potvrdio je njegov austrijski advokat Verner Supan.

On je rekao da Sanader želi što prije da se vrati u Zagreb i da raščisti sva pitanja.

"Bio sam na sudu i razgovarao sa Sanaderom. Njegovi advokati u Zagrebu su u kontaktu s predstavnicima vlasti i gospodin Sanader želi da raščistiti sva pitanja što je prije moguće i da sarađuje sa hrvatskim vlastima", rekao je Supan za hrvatske medije.

On je rekao da će Sanader na sutrašnjem saslušanju čuti šta hrvatske vlasti imaju protiv njega i da se želi što je prije moguće vratiti u Zagreb da raščisti sva pitanja.

Dežurni istražni sudija saveznog suda u Salcburgu odredio je Sanaderu 14 dana ekstradicionog pritvora, potvrdila je portparol tužilaštva Barbara Feuchtinger.

"U pritvoru je razgovarao je sa sudijom. Nakon 14 dana biće ponovno saslušan i tada ćemo znati hoćemo li ga izručiti ili će mu biti određen novi pritvor u trajanju od 30 dana", rekla je Feuchtingerova.

Sanader je uhapšen juče nešto prije 16.00 sati, na osnovu međunarodne potjernice, u blizini naplatnih kućica kod tunela na autoputu u austrijskoj pokrajini Salzburg.
Osumnjičen je za zloupotrebu položaja i ovlaštenja i umiješanost u više korupcijskih afera, zbog čega mu je Županijski sud u Zagrebu odredio jednomjesečni pritvor.