Regija
0

Sanader: Referendum za ulazak u EU, bez referenduma za NATO

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader izjavio je sinoć u "Temi dana" Nove TV kako i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić i on imaju isto gledište o tome da nema potrebe provesti referendum o ulasku Hrvatske u NATO.

Odgovarajući na novinarsko pitanje inzistira li predsjednik Mesić, s kojim se sastao jutros, na referendumu za NATO, premijer Sanader istaknuo je kako Ustav jasno kaže da nema potrebe za referendumom kada je riječ o NATO-u,

No, istaknuo je kako za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju treba provesti referendum, jer u tom slučaju (ulaska) Hrvatska na EU prenosi dio svoga suvereniteta.

Na upit ima li rast potpore hrvatskih građana ulasku u NATO veze s neugodnim susjedstvom, premijer Sanader je odgovorio potvrdno, dodavši da se svi sjećaju što je bilo 90-tih godina, kada je izvršena oružana agresija na Hrvatsku.

Ako srpski radikali još uvijek u svojoj službenoj politici imaju ideju "velike Srbije" onda definitivno da takav razvoj događaja u Srbiji percipiraju naši građani, dodao je.