Regija
0

Sanader nije potpuno zdrav, ali nije za hospitalizaciju

FENA
Foto: Arhiv/Reuters
Foto: Arhiv/Reuters
Prema riječima doktora nakon današnjeg otpuštanja iz KBC-a Zagreb, bivši hrvatski premijer Ivo Sanader definitivno nije potpuno zdrav i ima srčanih problema, ali ne zahtijeva hospitalizaciju, nego liječenje i određene mjere prevencije.

"Sanader je obavio različite pretrage, a rezultati nalaza su takvi da on definitivno nije potpuno zdrav i da ima srčanih problema ali u ovom trenutku ne zahtjeva hospitalizaciju. Zahtjeva liječenje lijekovima i određene mjere prevencije koje će provoditi koliko bude moguće", rekao je šef Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Zagreb Davor Miličić nakon što je Sanader otpušten iz bolnice.

Dodao je da terapija nije izuzetno složena, a sastoji se od više lijekova u kombinaciji, u skladu s modernim smjernicama za te probleme koje Sanader ima.

Miličić je rekao da je Sanader bio liječen kao što bi bio liječen i svaki drugi bolesnik s takvom dijagnozom, te da "nema ništa što je bilo vrijedno tolike pažnje osim da se radi o toj osobi".

Najavio je da bi za mjesec dana bivši premijer trebao ponoviti ambulantno dvije pretrage, holter EKG-a i holter pritiska.

Protiv Sanadera u prošli je petak trebalo početi suđenje zbog ratnog profiterstva, to jest USKOK-ove optužbe da je sredinom 90-ih uzeo 3,6 miliona kuna provizije od zajma koji je Hrvatska dobila od austrijske Hypo banke. Novo ročište zakazano je za četvrtak, 3. novembra.

Sanader je u bolnici bio od prošlog petka nakon što je sudija Ivan Turudić na prvom ročištu na zagrebačkom Županijskom sudu, prije čitanja optužnice, uvažio mišljenje vještaka da je bivši premijer zbog zdravstvenih tegoba nesposoban za suđenje.

U bolnici je Sanaderu napravljena koronarografija koja je pokazala "određene promjene na krvnim žilama, ali ne takve da bi bio potreban bilo kakav zahvat" te je Sanader do danas bio zadržan u bolnici kako bi se obavile potrebne pretrage.

Bivši premijer Ivo Sanader danas je oko 13,40 sati ponovno došao u zatvor u Remetincu, nakon što je otpušten iz KBC-a Zagreb, izjavio je ravnatelj Uprave za zatvorski sistem Branko Peran.