Hrvatska
0

Sanader napustio saborsku raspravu o vladi

FENA
Ivo Sanader
Ivo Sanader
Bivši hrvatski premijer, sada nezavisni zastupnik, Ivo Sanader napustio je zgradu Hrvatskog sabora neposredno nakon početka rasprave o SDP-ovu prijedlogu da se izglasa nepovjerenje premijerki Jadranki Kosor.

Novinarima je objasnio da dalje ne može ostati jer mora na put. "A da i mogu ostati, ne mogu zamisliti da bih rušio većinu koju sam stvarao", poručio je Sanader.

Inače, na početku rasprave o izglasavanju nepovjerenja hrvatskoj vladi, čelnik SDP-a Zoran Milanović poručio je kako je krajnje vrijeme za izbore, te da ova vlada "sramoti" Hrvatsku.

"Mi mislimo da vlada sramoti Hrvatsku i da treba otići", poručio je Milanović sa saborske govornice, govoreći u ime 58 zastupnika koji su potpisima dali potporu SDP-ovoj inicijativi.

Naglasio je da zastupnici podnositelji prijedloga za izglasavanje nepovjerenja premijerki nju smatraju odgovornom za sve lošiju gospodarsku situaciju, neprovođenje reformi, te gubitak vjerodostojnosti pred građanima zbog brojnih afera i unutarnjih sukoba u HDZ-u, što je istaknuo kao glavni motiv SDP-ove inicijative.

"Ova vlada nije u stanju više voditi Hrvatsku, nema nikakav reformski potencijal, ulazak u EU odgađa se unedogled, zato je vlada neuspješna, ali prije svega je odgovorna što daje loš primjer i što svojim unutarstranačkim sukobima paralizira Hrvatsku".