Regija
0

Sanader: Izmišljotina je da sam odstupio zbog organiziranog kriminala

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader opovrgnuo je danas u pauzi suđenja da je s mjesta predsjednika vlade otišao zbog prijetnji organiziranog kriminala članovima njegove obitelji.

"To je izmišljeno", kratko je prokomentirao Sanader napise proizašle iz maila privatne američke agencije Stratfor kojeg je objavio Wikileaks. U tom se mailu navodi kako je bivši hrvatski premijer odstupio zbog prijetnji osoba iz organiziranog kriminala s kojima se navodno povezao, a koje su ga tražile da se povuče iz politike ili će mu početi ubijati članove obitelji.

"To je izmišljeno, kao i ono s gospođom Merkel", kazao je aludirajući na ranija nagađanja da ga je njemačka kancelarka Angela Merkel natjerala na ostavku. Rekao je da takve stvari ne postoje u međunarodnoj politici te ponovio da je otišao s mjesta premijera jer je Slovenija blokirala hrvatske pregovore s EU.

Odbacio je i Polančecove tvrdnje iz njegovog prijepodnevnog svjedočenja da je Jadranki Kosor naredio da proda Inine dionice u vlasništvu Fonda hrvatskih branitelja, ističući da takvo što nije moguće jer je Fond nezavisno tijelo.